• تسجيل
مرحبًا بك إلى قاموس المفردات، حيث يمكنك اضافة معنى مفردة من اللهجات المحلية، او طرح سؤال عن معنى كلمة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين.
لدعم مصداقيتك ومعرفتك بمعنى الكلام و المفردات، أدعو اصدقائك للمشاركة والتصويت.
 

Sähkötupakka pitäisi kieltää lailla

0 تصويتات


sähkötupakkaUseimmissa sähkötupakoissa on sisäänrakennettu varojärjestelmä akun ylikuumenemiselle. Samalla käsitellään erillisenä kysymyksenä Suomessakin keskustelua herättäneen sähkötupakan myyntiä. Hyvä uutinen lompakollesi on, niin että Suomi sähkötupakka tosiaankin onkin huomattavasti halvempi käytännössä kuin perinteinen rööki.

Myöskään tuotteen iästä tai akkutyypistä ei ollu informaatiota. Useimmiten jokainen sähkötupakoita kauppaava firma tarjoaa yhden vai useamman erilaisen starttipaketin, jonka esittelee tuotteen käyttäjälle sekä jättää vaihtoehtoja lisäominaisuuksien ostoon. Laitteesta vedetään höyryä, mikä sitten puhalletaan pihalle kuten röökin savu.

Internetissä laitetta esitellään ja kaupataan monilla sivustoilla. sähkötupakkaa (http://www.purevolume.com) imettäessä tulle tapaisia, minkä emuloi erehdyttävästi savua, mutta ei tuoksu pahalle. Se koostuu kolmesta pääosasta, joita ovatkin akku, tankki ja höyrystäjä. Akkujen lataamiseen liittyy aina pieni riski. Kaikesta siitä huolimatta sähkötupakointi pitkässä juoksussa käy huomattavasti tavallista polttamista halvemmaksi, jospa sen käytön suunnittelee oikein.

Akusta löytyy LED-valo, jonka indikoi akun tyhjenemisestä ja latauksesta, sähkötupakan käynnistymisestä sekä mahdollisesta ylikuumenemisesta. Glyserolin vai porpuleeniglykolin rooli on tehdä vesihöyrystä paksumpaa sekä savumaisempaa. Tämä ei myöskään jätä pahaa hajua vaatteisiin tai kellasta huonekaluja, seiniä tai verhoja, elikkä tän käyttäminen sisätiloissa tai toisten kansan lähettyvillä on harmitonta.

Sähkötupakan ’filtteriosa’ onkin nimeltänsä nestepatruuna. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa:stä kerrotaan, niin että monet kymmenet ravintoloisijat ovat ottaneet heihin yhteyttä kysyäkseen voiko ravintoloitsija kieltää sähkötupakoinnin tiloissaan. Sähkötupakkaa voikin kevyesti erehtyä luulemaan oikeaksi savukkeeksi sekä tämä on hämmentänyt joitain asiakkaita. Nestepatruunasta käy poistaa suojapussi sekä kuminen korkki, jonka kuluttua nestepatruuna tulee laittaa höyrystäjään siten, jotta höyrystäjään käy se pää, josta korkki poistettiin.

Itse luulen, jotta siihen uuteen muutokseen ei suhtauduta ihan niin lainkuuliaisesti kuin luulisi. Tämä ei altista toisia henkilöitä myrkylliselle savulla vaan päästä ilmoille vain vesihöyryä. Painavammat sähkötupakalle tarkoitetut normaaliakut vaikuttavat olevan yllättävän yleisiä, mutta juuri nyt en pidä heitä järkevinä. tehokkain sähkötupakka mahdollistaa tupakoinnin kaltaisen kokemuksen sekä käyttäjä ei koe samalla tavoin luopuvansa itselleen tärkeästä tavasta, ainoastaan voikin jatkaa samaa käyttäytymismallia, mutta terveellisemmin.
سُئل Feb 19, 2015 بواسطة SRCJim (2,230 نقاط)
  

من فضلك سجل دخولك أو قم بتسجيل حساب للإجابة على هذا السؤال